Sinds 1996

De Dutch Spotters Convention (DSC) is ontstaan in 1996 als een samenwerkingsverband tussen de stichtingen Dutch Aviation Society en Airnieuws Nederland. Beide stichtingen zochten naar manieren om meer samen te doen. Besloten werd om de bestaande Scramble Air Fete en Airnieuws dia-avond nieuw leven in te blazen, samengevoegd tot één evenement. In dat jaar werd de luchtvaartbeurs twee keer gehouden. Het bleek een goede zet, de DSC was een groot succes. Vooral de combinatie van een ruil en verkoop van luchtvaartgerelateerde artikelen, diavertoningen en bustours over het platform viel in de smaak.

Verschillende locaties

De luchtvaartbeurs werd de eerste jaren steeds gehouden in het Rotterdam Airport Hotel. Hiermee bedienden we vooral de Rotterdamse luchtvaartenthousiasten, al kwamen bezoekers vanuit het hele land. Omdat Schiphol natuurlijk ook een aantrekkelijke plek is vonden we een alternatieve locatie daar, in de hangaar van de Dutch Dakota Association. Helaas maakten de strengere veiligheidseisen daar een einde aan.
Daarna verwisselden we een paar keer van locatie, met name om de kosten binnen de perken te houden. Enkele jaren had de DSC zijn thuisbasis in Maassluis. De direct connectie met de luchtvaart werd daar echter node gemist.

Terug naar Rotterdam Airport

We gingen op zoek naar een alternatieve locatie, dichter bij het vliegveld. Na onderhandelingen konden we terecht in het terminalgebouw van Rotterdam Airport. Een betere locatie konden we ons niet voorstellen!
Met de groei van de luchthaven bleek ook deze locatie niet toekomstvast. Een andere, betaalbare plek bleek niet eenvoudig te vinden. Daarnaast werd de rol van de Dutch Aviation Society en Airnieuws Nederland in de organisatie steeds kleiner. De DSC leek ten einde te zijn.

DSC nu

Vandaag de dag is de Dutch Spotters Convention een onafhankelijke luchtvaartbeurs, georganiseerd door drie mensen met jarenlange ervaring in deze wereld. Met het Worldhotel Wings Rotterdam hadden we weer op een plek direct verbonden met de luchtvaart, waar het ons hobbyisten om te doen is. Echter vanwege de hoge kosten zijn we toch weer op zoek naar een nieuwe locatie. Hopelijk slagen we daarin!

Rob, Jan en Leo